Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване дроселова клапа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване дроселова клапа

Да кажа първо че доста си играх с търсачката , но не намерих нещо което да ми помогне , та проблема е че оборотите на празен ход се менят и от прочетеното тук първо искам да почистя дроселовата клапа , но за целта ми е нужно да я знам къде се намира и какво представлява ако някой разполага със снимки и е правил тая процедура нека помага .
    Двигателя е 2.0 ТС
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

че тя дроселовата клапа е затворена на празен ход

Comment

155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

благодаря ти много hsr ако след тази интервенция не се оправи какво друго да търся
        Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Аз тази интервенция я направих без да свалям дросела. Симптома беше играене на оборотите на празен ход между 600-1100. След почистването се задържаха на 1100 стабилни за 1-2 дни и след това на 900 стабилни. Мисля че е важно след почистването да направиш следното: даваш на контакт за 90сек. без да палиш, изключваш за 90сек. и после палиш без да натискаш педала на газта.
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Напиши в търсачката МПХ най вероятно проблема ще е там, това е моторче за празния ход
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от samara
              ...и мотора влиза в анаеробен режим.....първо, дросела и в най-затвореното си положение има 1-2 мм процеп през който влиза въздуха и именно там се натрупва нагара, който затруднява потока ....и второ не виждам връзка между въпроса на колегата "къде е дросела и как се почиства" и иновативния ти отговор...
              П.С. не се засягай, ама е безполезно или дори вредно да се дава мнение, когато не разбираш за какво изобщо става въпрос

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
              1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
                Първоначално публикувано от samara
                ...и мотора влиза в анаеробен режим.....първо, дросела и в най-затвореното си положение има 1-2 мм процеп през който влиза въздуха и именно там се натрупва нагара, който затруднява потока ....и второ не виждам връзка между въпроса на колегата "къде е дросела и как се почиства" и иновативния ти отговор...
                П.С. не се засягай, ама е безполезно или дори вредно да се дава мнение, когато не разбираш за какво изобщо става въпрос
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

...не се засягам, прав си ... разбира се, че има процеп ... даже при карбураторите големината му се определя според ъгъла на затваряне на въздушната клапа ( смукача ) посредством различни механизми
                  ...не съм чак толкова загубен , даже май поназнайвам доста повече от мнозинството тук, като чета ...а ако някъде бъркам нещо при тия модерните коли, моля да ме поправяте, нали натам съм тръгнал

Comment

...впрочем това си беше шега, в тон с въпроса ...ама прави сте, няма да се обаждам повече, поне докато не си купя алфа

Comment

По-подробно и ясно от това не може да бъде
                      Благодаря на колегата,100% ще помогне на мн.хора
                      настояща - BMW 3er
                      ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                      ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Да споделя че оборотите заспаха след манипулацията почистих я и я нулирах на студен двигател както беше описал един колега ефекта е поразителен благодаря на всички помогнали

Comment

да... да... да... да....
                          това е решението на проблема.,.. и при мене помогна!!!!
                          156/1.8 TS

Comment

А какво се ползва за да се почисти... Едва ли се ползва шкурка!
                            145 ,1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Devoted
                              А какво се ползва за да се почисти... Едва ли се ползва шкурка!
                              Коресилин
                              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
                              X